Wednesday, October 04, 2006

o snidani

Prave jsem se vratila ze snidane (zapomnela jsem si vcera koupit sve oblibene "cornflakes" = shredded wheat, a tak jsem se opet odvazila na snidani) a usoudila jsem, ze uz nastala spravna doba (uz se tu asi tak mesic stravuju v cafeterii), abych napsala o jidle. Tak tedy snidane.

*Co snida typicky standardizovany american (co nejspise spatrite na tacu):
1. slepici ovulace na mnoho zpusobu - takze: omeleta (se slaninkou, syrem, cibuli, paprikou, atd. samozrejme), neco jako michana vejce, akora moc michana nejsou
2. bile grilovaci klobasky (sausages) nebo slaninu (ano, jako z americkeho filmu)
3. wafle (mmch... vejce) - predpripravene zasadne naslano s vyse uvedenym; vlastnorucne pripravene obcas na sladko (maj tu neco mezi kopotem a marmeladou = pekelne sladky a tekuty - jahody, tresne/visne, jablka) , obcas na slano
4. neco jako livance (na slano, jak jinak)
5. chocolate milk (nebo milk) a juice nebo "soda" (rozumej - cola, sprite, ap.)
a k tomu v ruznych variacich brambory (ano, stale mluvim o snidani); pak neco co vypada jako buchticky se sodo, az na to, ze to nejedi se sodo, ale s necim, co vypada jako tatarka, ale je to "teply" a vubec to jako tatrka nechutna a jsou v tom nejaky neidentifikovately kousky cehosi (umleta sunka?!?) (radsi se to nesnazit identifikovat); vejce natvrdo; dale neco, co vypada jako uzeny (teply); bagel; malokdy nedo mezi koblihou a dounutem; a obcas "snidanove cerealie" s mlekem; banan

*Co snida kristinka:
povetsinou "cerealie z vlastnich zasob" v klidu a miru pokoje a pekne v pyzamku. Kdyz dojdou cerealii vyda se na snidani a papa:
1. "predpripravene wafle" na sladko (jeste jsem se neodvazila "osmazit" si vlastni - az uvidite ve zpravach, ze ve wisconsinu horela skola, tak modri uz budou vedet)
2. malokdy dounutokoblihu
3. chocolate milk pul na pul s mlekem (samotny se to pit neda... je to uplne udesne sladky)
4. "kafe" (eh...) (zatim jsem nevidela nikoho krome sebe, kdo by "to" pil)
a dneska jsem navic mela neco, co vypadalo jako quiche, ale kdybych to tak oznacila, tak by se sem za mnou mozna vypravila francouzska delegace a dala by me zatknout.
Bohuzel vam tedy nemuzu poreferovat o tom, jak chutna uzene, nebo omeletka, nebo ty buchticky, ale treba jednou nadejde cas a odvazim se experimentivat na zviratech... o vysledcich budu informovat. :)

3 comments:

Anonymous said...

nekýchá jim občas snídaně na talíři?!?

dudek said...

Na zvířatech ne! ;)
No, na muj vkus příliš mnoho osvědčenejch sladkejch jídel naslano. Ale cereálie z toho všeho vypadaj jako jasná volba. :)

pseudointelektualka said...

LOL! tenhle post čtu už potřetí (nejspíš proto, že je o jídle) a pokaždé pobaví... jo jo, stravovací návyky, vděčné to téma expatriotů.