Wednesday, July 25, 2007

čičinty

Jak modri uz mozna vedi, bydlim v obydloni (mimo jine) se dvema ciciprskori (pro slovni reference vas odkazuji na sbirku pohadek 'kocici kral' a pohadku vasnosta vsech vasnostu). Jsou oba dva z utulku, kde byli ale uz od detstvi a tak jsou vychovani pravdepodobne lip, nez by se nam tu podarilo. Nic neskrabou (maj na to takovej specialni "kul"), necuraj po byte, ale vzorne chodej tam kam maj a jsou i jinak dobreho vychovani. Jsou to asi dve nejrozdilnejsi kocicky (vlastne kocouri, ale...), co jsem kdy videla ;). Pojmenovany(i) jsou dle reckych a egyptskych bohu Apollo a Osiris (pokud si nejste jisti, wikipedie vam poradi).

Apollo je cicinta bezova, chlupata, tlusta a lina. Krome cesty k misce s jidlem, nevyjevuje zpravidla zadnou aktivitu. Ted v lete se nejcasteji nachazi v kuchyni v okne (na okne sedela kocka a venku stekal pes). Obcas se i lisa, zejmena pokud: a) ma hlad a jidlo doslo b) mate na sobe cokoli cerneho. Ma tolik chlupu, ze byste z nich mohli vytvorit kozich pro celou rodinu a mozna jeste pro sousedku, a zanechava je vsude po okoli ;) S radosti se proto take uvelebuje na mem cernem cestovnim kufru :o) Nema ve zvyku spat schouleny do klubicka jako vetsina slusne vychovanych kotatek (nejspis proto, ze by mu schouleni se cinilo problemy) a misto toho bavi okoli mnozstvim spicich poz (viz obrazek s gaucem). Jinak je desne roztomilej a mekkej a uplne tututu.



Osiris ma cernou barvu a je sportovni postavy :-D. Na svoje jmeno neslysi, a to zejmena z toho duvodu, ze mu nikdo nerekne jinak nez 'kittie' nebo 'kittie cat'. :-D Je aktivni a porad by si chtel hrat. Kdyz se mu nikdo nevenuje, tak utrpne knuci a smutne kouka. Okamzite pribehne, jakmile nekdo zacne hladit Apolla a zarli ;) Jakmile rano spatri, ze jsme otevreli oko (byt na sebemensi chvilinku), zacne se lisat a nosit hracky do postele. Casto sedi v okne, pozoruje ptactvo a je na nem videt, ze by nejradsi vysel ven a neco ulovil ;) Je taky moc moc roztomilej, obcas kdyz tu neco delam a on chce pohladit, tak bezostysne prechazi pres klavesnici.


Musim priznat, ze do zviratek moc zazrana nejsem, a vlastne jsem doma ani nikdy zadny mit nechtela, ale kdyby to byly cici jako tyhle (obzvlaste osiris), ani by mi to nevadilo. Obcas je mi jich trochu lito, protoze nemaj dovoleno jit ven (a to ani na terasu), ale aspon se neztratej a tak. Budou mi straaasne moc chybet az odtud odjedu.


Apollo fascinovan necim venku zatimco Osiris utoci ;)

apollo je jen o 'trosicku' vetsi :-D

tahle fotka dost projela gimpem, ale ;)

p.s. jak vam urcite potvrdi peta, fotit kocky v interieru neni zadna sranda, protoze se porad hejbou :-D
omluvte proto prosim snizenou kvalitu obrazu, porucha neni na vasem prijimaci
:o)

2 comments:

Anonymous said...

To mi připomnělo naše ex-kočky:) :( Taky nemám moc rád zvířata, ale kočkám člověk rád odpustí každou špatnost...

BTW koukám, že recykluješ kalendář. Taky mi tu visí u počítače a smutně kroutí druhej rok, doufám, že už chystáš 2008 :)

dudek said...

Na tý předposlední fotce mi úplně připomínaj ty bratrancovy, který taky občas hlídáme. O kolik je ten kocour mladší, o tolik je větší. :) Má taky podobnou barvu, ale v kombinaci s bílou. To Elza je britská "modrá"...

Taky bych jim moh někdy na blogu věnovat post, když se to blogování o kočkách tak rozšiřuje (ptáče, ty, ...). :) *LN*