Thursday, October 22, 2009

real madrid a ja...

... aneb proc rada chodim na metalove koncerty a fotbalove zapasy...

Televizi jsem nevidela uz od doby, co jsem odjela z domova, a tak kdyz se chlapci vcera (vlastne uz predevcirem) zacali bavit o tom, ze jdou ve stredu na fotbal, doslo mi opozdene, ze se asi hraje liga mistru (kterou bezne doma s filounkem sledujeme). Vzhledem ke slozeni Erasmus studentu na UPM (universidad politecnica de madrid) [a mozna taky obecne tady in spain], kdy se o prvni misto statecne perou italove s francouzi a tesne v zavesu za nimi vsechno tise pozoruji nemci, bylo jasne, ze pujde o neco nejspise italskeho. A taky, ze jo Real Madrid CF vs AC Milan. Srdce mi zajasalo nad myslenkou, ze bych mohla videt nazivo 'kvalitni' ligu mistru (ne, ze by snad zapas Sparta - Fiorentina, co jsem videla onehda nebyl kvalitni, ale...)

Nicmene sezente si listek den pred zapasem... pres Internet to neslo ,a tak jsem si rekla, ze se tam zkusim stavit cestou do posilovny (bydlim pobliz, asi tak 10 min chuze), dosla jsem tam, odehnala black market pred pokladnami, odmitla nabidky stat se pritelkyni oslizlych black marketniku a zjistila, ze jeste par listku je (jasnou vyhodou bylo, ze jsem chtela jen jeden)... vzapeti jsem vsak taky zjistila, ze se neda platit kartou... usoudila jsem, ze rychlejsi nez se dohadovat o tom, jestli se listek da rezervovat nebo ne, bude kdyz se vratim domu, vezmu cash a vratim se. Po 20 minutach cardiovaskularniho cviceni jsem byla opet u Santiaga. A jinym pokladnim mi bylo oznameno, ze nejlevnejsi listky jsou za 80€... nenechala jsem se ovsem odradit a se slovy "pred chvili jsem tu byla a jeste jich par bylo" (nebo tak neco) jsem insistovala ... aaaa, tak tady jeste jeden je... no vida, ze to jde!

Cela natesena jsem se dnes/vcera pred osmou radne oblekla do trika, svetru a svetru a vzala si i deku (dneska je nejstudenejsi den tydne), coz se pozdeji ukazalo jako prilis mnoho vrstev. Fotak jsem nechala doma, protoze jsem si rikala, ze se treba nesmi fotit a co pak (coz se vzapeti ukazalo jako mylna myslenka). Venku poprchavalo a tak jsem se jeste vybavila igelitkou (na sezeni, pripadne na hlavu), coz se pozdeji ukazalo jako zbytecne. Atmosfera na stadionu byla vskutku neopakovatelna.... kdyz uderilo 20:45 z zacala hrat znelka Champions league, byla jsem vlastne docela dojata.

Kdyz na zacatku zapasu nejaky 'ital' zprasil nejakejho 'spanela' (nebo mozna spanel simuloval, to se neda presne rict bez televize) a z hlediste se ozyvalo hlasite hijo de puta, pripadala jsem si jako v raji a dojeti neopadavalo.
Zapas hodnotit nebudu, jezto nejsem Čapoun (musim ale priznat, ze behem zapasu mi kolikrat pripadalo jako bych ho slysela), prvni pule byla ponekud nudnejsi (protoze RM dal pomerne brzo lamackej gol), a tak jsem si tak trochu prala, aby taky AC neco vsitilo (aby to dostalo trochu švuňk)... no a co se nestalo, nakonec to skoncilo 3:2 pro AC. A svunk to taky dostalo, v jednom momente se tam malem poprali (skoro jako na hokeji)... bohuzel jsem presne nevidela, co se stalo... ale youtube to objasnilo :D



Na zaver shrnuti:
  • nejlevnejsi listek stal 45€, ale rozhodne to stalo za to
  • nejlevnejsi listek bych zaroven nazvala nejlepsim, protoze mista jsou uplne nahore, je perfektne videt cele hriste, je to pod strechou a navic se tam topi (a salace visi pod strechou, takze jste k nim blizko)... aneb byla jsem v suchu a teplicku, prestoze prselo a byla zima
  • pro me osobne byli nejlepsimi hraci domacich, hraci v cervenych kopackach (kaka a drenthe), tak nevim jestli to spolu nejak souvisi...
  • ronaldinho se popravde moc nepredvedl a pokazde kdyz se dotknul mice (coz nebylo moc casto), ho publikum odmenilo hukotem ci popevkem "(ronal)dinho vaffanculo" (modri uz vedi)
  • dalsim popevkum jsem nerozumela (no, castecne)... nevertheless, jeden z nich znel uplne jako mistni oblibeny drinking popevek (alcohol, alcohol, alcohol, alcohol, alcohol, hemos venido a emborracharnos, el resultado nos da igual)

  • marek (jankulovski) ani cristiano (ronaldo) nenastoupili...
  • fotit se smi (... tak treba priste)

Bylo to super!!!

A na uplny zaver snad ... co ze to maji metalove koncerty a fotbalove zapasy spolecneho (a co me navic tesi)? Na zachody se nestoji fronta na damach, ale na panech! Yay!

1 comment:

Ptáče said...

Super!
Hlavně ta fronta;)