Friday, July 11, 2008

vlakove etudy - pokracovani

Tak tak, zase na draze :)

Cesta do Lübecku se (v podstate dle ocekavani) neodehrala bez problemu... az asi 3/4 hodiny pred berlinem (tady se pozna rok ve wisconsinu - vzdalenost neudavam v delkovych, alebrz v casovych jednotkach) se vlak zastavil... nemecky bylo ohlaseno, ze se neco stalo (muj dojem z tech slov byl ten, ze na trati neco hori, ale vubec to tak nemuselo byt)... po *par* minutach znovu zaznela neprilis zretelna nemcina, nicmene klicova slova byla jasna: Umleitung, Berlin um 1510 bis 1515, Zug endet in Berlin. Oznamene 2 hodinove zpozdeni me nedesilo tolik, jako predstava noci stravene v Berline :) Az pozdeji jsem pochopila, ze vlak v Berline konci protoze v prednich vozech nesla klimatizace (a to jestli si pamatujete na minuly ctvrtek, tak to bylo venku asi 32). Neuklidnil me ani nabizeny nealko napoj zdarma (protoze zkusenost mi velela pribalit s sebou dve 1,5 l lahve)...
Pomerne komicka situace nastala, kdyz se hlas oznamujici *tuto* bajecnou novinu, nejako zamotal a rekl "alkoholisches getränk" a pak pri snaze se opravit to zopakoval jeste v ponekud zabavnejsi verzi ("alkoholisches freies" nebo tak neco) a to navic dvakrat, cemuz se nemecky hovorici cast vlaku uprimne zasmala.
Je nutne zminit, ze nemecky hovorici cast ve vlaku nebyla zdaleka ve vetsine, a tak se prihodilo, ze jsem se stala tlumocnikem ruznym canadanum a take dvema mladikum z kolumbije... jeden z nich me na oplatku pobavil otazkou "did you understand the joke?" (vztahujici se k huronskemu smichu pri oznamovani complimentary (ne)alkoholickeho napoje)... a tak se vlak po 45 minutach rozjel in richtung berlin
v berline nastesti pockal ICE do hamburgu a tak se nocovani v hlavnim meste nekonalo, nicmene byl to zazitek... nastesti jsem aspon sedela ve voze, kde klimatizace fungovala ... :)

jinak muj pobyt v Lübecku byl awesome as expected... highlights

*first dance club experience

*4th of july party
*international cocktail party


*snidane ve francouzskem stylu



*beach
*projizdka na kole

4 comments:

pseudointelektualka said...

jj, alkoholfreie getränke mě taky vždycky dostaly. němka mélanie, peroxidová blondýna, která si zvyšovala crew rating tím, že organizovala erasmácké večírky, nám vysvětlila, že když se skupině studentů řekne "nicht alkoholisches", slyší jenom to alkoholisches. proč je ale frei výraznější než nicht, to jsem nepochopila.

kristinka said...

problem tohohle chlapka byl, ze nejdriv rekl jen alkoholisches a to nicht nejak vynechal a pak kdyz se snazil rict alkoholfreies, tak mu to proste neslo pres pusu :)

pseudointelektualka said...

hej, ne, hrozne moc jsem to spletla! nebylo to prave ze alkholfreies, ale anti-alkoholisches! tim padem to jeji vysvetleni dava trochu smysl: anti-alkholisches je takovej patvar, ze to kazdy, i pártystudent, zaznamena.

Anonymous said...

treba zkontrolovat:)