Wednesday, November 21, 2007

Kerýho Ferdinanda, paní Müllerová?

Tak nám to začalo.

U nás za domem se definitevně staví dva sladké výtvory soudobé architektury (http://www.malvazinky-p5.cz). Ano, tam kde bylo hřiště, ano, tam kde ještě donedávna bylo zelené údolí. Vydávání všech příslušných povolení bylo pochopitelně zcela průhledné a úplně podle práva, námitky byly projednány příslušnými odborníky (viz tajemství hradu v karpatech - závěr) a elegantně zamítnuty, protože jde přece hlavně o tu přírodu a vo tom to je především.
Z jednosměrné ulice se jako mávnutím kouzelného proutku (či snad balíku pětitisícovek?) stala obousměrná se zákazy zastavení v obou směrech (protože jak nám s mamí osobně před časem (někdy hnedle ze začátku) řekla paní z dopravního odboru úmčp5 "no, nějak se to udělá, postavit se to přece musí"), nahoru čísi mocná ručka umístila semfor (aby snad nějaký nevědoucí občan nezajel pod kola něčeho velkého) a čistota silnice se změnila z průměrné na jetel (příslušné úsloví jistě připomínat nemusím).

Již minulý týden se kolem našeho domu objevilo značek jak na vítězném náměstí, nejvtipnější z nich říká "přechod zrušen" ... no aby ne, kdyz podél celé komunikace je díra do země asi metr a půl hluboká (přípojka vody). Hlínu nejlepé vykydnout na trávník vedle popelnic, hromadu písku nasypat pro jistotu přímo na silnici/parkoviště.

A to se to ještě pořádně nerozjelo. Už se moc těším.

Za námět k tomuto postu děkuji stavebnímu (a dopravnímu) odboru úřadu MČ praha 5. Těší mě, že se na úřad dá vždy spolehnout, že zájmy mé (a všech občanů p5) jsou v dobrých a neúplatných rukách, a že veřejné blaho ma vždy přednost před osobními výhodami.

5 comments:

Anonymous said...

Hmm, tak to opravdu nezávidím... (Ještě že bydlim na místě, který už žádnej prostor k podobnejm zástavbám a změnám neposkytuje. :)

"tam kde bylo hřiště" - na tom jejich plánu je vidět nějakej pokus o jeho náhradu...

kristinka said...

tam, kde bylo hriste = velky fotbalovy skvarovy, to tam nahradit nemuzou, protoze presne "na nem" bude jeden z tech domu...
jinak jsme meli i piskoviste a houpacky, a to tam (snad????) nejak nahradej

pseudointelektualka said...

tak ty stavby vopravdu nic moc...

Vaclav said...

uz by to chtelo dalsi update ;)

kristinka said...

vase prani je mi rozkazem, haha :)